AQUAPOL Falszárító készülék alkalmazása

Az Aquapol falszárító készülék használható lakó ingatlanok és közösségi épületek esetén egyaránt. Az ingatlan méretét tekintve sincsen korlát. Bármekkora épületben elhelyezhető, legyen szó kisebb régi építésű társasházakról vagy nagyobb templomokról. Minden típusú épületben sikerrel használható vizes falak esetén falszárításra.

Az alábbiakban három különböző esetet mutatunk be, melyben látható miként viselkedik a víz a falban Aquapol falszárító készülék nélkül és falszárító készülékkel:

  • Pince nélküli épület esetén
  • Részben alápincézett épület esetén
  • Teljesen alápincézett épület esetén

Mindhárom épületben közös, hogy nem rendelkeznek semmilyen függőleges szigeteléssel sem.

Pöttyökkel jelöltük be azt a szintet az épületen, ameddig garantáljuk, hogy száraz lesz a fal, ha az Aquapol falszárító készülékünket használja. 

Nem alápincézett épület:

nalp

(kattintson a képekre a teljes mérethez)

A talajban található nedvesség a falak mentén függőleges irányban felfut. Talaj nedvességétől függően a víz lakóépület falán talajszinttől számítva 50-60, de akár 2 méteres magasságig is megemelkedhet. A vizes fal párolog, és beltérben nyirkos, párás levegő keletkezik. A baloldali képen látható hogy az Aquapol falszárító nélküli épületben a hygrometer mutatója piros zónában tartózkodik, vagyis egészséget veszélyeztetően nyirkos a levegő a lakásban.

Jobboldali képrész már az Aquapol falszárító készülék telepítése utáni állapotot mutatja. Épületben egy falszárító készülék elhelyezése esetén a falban lévő vízszintet képes a talajszint alá visszaszorítani a Föld gravomágneses erőterének segítségével. A falszárító készülék telepítése után a hygrometer mutatója már a sárga, vagyis normál légnedvesség tartományban állapodik meg.

A képen is jól látható, hogy nincs szükség minden helyiségben külön készülék elhelyezésére.

Részben alápincézett épület:

ralp

(kattintson a képekre a teljes mérethez)

Részben alápincézett épületnél a talajszint alatti falak teljesen átnedvesednek. Ez a vizesedés a talajszintnél sem áll meg, hanem tovább fut kapillárisan a falban. A nem teljesen alápincézett épületeknél a készüléket úgy helyezzük el, hogy a pince fölötti térben legyen. Így az antennakarakterisztikát a lehető legjobban ki tudjuk használni, és a talajszint fölötti falak teljesen szárazak lesznek, míg a talajszint alatti falak folyamatosan száradnak. A falszárító készülék telepítése után hygrometerünk mutatója mind a pincében, mind a lakótérben a sárga, vagyis a normál légnedvesség tartományba mutat. Természetesen, mint ahogy a hygrometer mutatója is jelzi, a talajszint fölött szárazabb lesz a levegő, mint a pinceszintben. De mindkét helyen a normál, vagyis az egészségre nem káros tartományban van.

Pöttyökkel jelöltük be azt a szinten, ameddig garantáltan száraz lesz a fal, az Aquapol falszárító készülék alkalmazásával. Ez a részben alápincézett épületek esetén a talajszinttel azonos, vagyis a lakótérben már teljesen száraz lesz a fal, míg a pincében is jelentős, folyamatosan száradó eredményt érünk el.

Teljesen alápincézett épület:

kalp

(kattintson a képekre a teljes mérethez)

Teljesen alápincézett épület esetén az Aquapol falszárító készülék a pinceszintben kerül elhelyezésre. Ebben az esetben a falban lévő vizesedést – amennyiben nincsen oldalról betörő víz – teljesen a pince padlózatáig vissza tudjuk szorítani. Akkor már nemcsak a lakótér, hanem a pince is teljesen száraz lesz. A hygrometerünk sehol sincs az egészségre veszélyes zónában, levegő normál minőségű lesz. Így visszanyerhetjük az épületünk egyik nagyon értékes területét, a pincét. Innentől nem lesz több gondunk arra, hogy a feleslegessé vált dolgainkat hol tároljuk, bármit levihetünk a pincénkbe, és nem lesz semminek kellemetlen, dohos illata.

Jelmagyarázat:

jelm1

(kattintson a képekre a teljes mérethez)